Tarieven Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Klik & Koop Vandaag je coronatest!☝

Waar vind je een testlocatie voor een corona test in Zevenhuizen?

Waar vind je een testlocatie voor een corona test in Zevenhuizen?

Wil je een corona test laten doen en ben je daarvoor op zoek naar een testlocatie in Zevenhuizen en in de omgeving: GGD test straat Waddinxveen, Noordeinde, Bleiswijk, Groenswaard, Ommoord, laten testen op corona Bergschenhoek, en Oranjewijk? Door een corona test kun je uitsluiten dat je het corona virus hebt opgelopen. Als uit de test blijkt dat je onverhoopt toch het virus hebben opgelopen, dan kun je door zelf quarantaine voorkomen dat je anderen besmet. Op deze manier helpen corona testen om minder besmettingen te laten ontstaan. Boek Zevenhuizen in de regios Bleiswijk, Groenswaard en Ommoord.

Natuurlijk is het prettig om te weten dat die griepachtige klachten geen corona is, maar er kunnen ook nog andere redenen zijn om een corona test te doen. Een voorbeeld hiervan is wanneer je op reis moet naar een ander land. Waarom het testen op corona noodzakelijk is bij een reis naar het buitenland en waar je een corona test in Zevenhuizen kunt doen lees je in dit artikel.

Welke verschillende corona testen worden aangeboden bij een testlocatie?

Als je voor een corona test naar een testlocatie gaat, dan kun je vaak uit twee verschillende testen kiezen: een PCR test en een sneltest. Het is wel zo handig om van tevoren te weten wat het onderscheid is tussen de twee testen voordat je een afspraak maakt, zodat je kunt overwegen welke van de twee je voor jouw situatie de beste optie is. Er zijn namelijk bepaalde situaties dat je voor een PCR test moet kiezen en de sneltest absoluut geen optie is. Daarom bespreken we hieronder kort de PCR test en de sneltest. Afspraak inplannen in Zevenhuizen of omgeving Oranjewijk, Groenswaard.

De PCR test: hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen

Sneltest, Coronatest of pcr-test afnemen in Zevenhuizen bij coronatest-leiderdorp.com

De PCR is een zogenaamde NAAT test. Dat is een categorie testen die basis van genetisch materiaal van het corona virus kunnen vaststellen of je besmet bent. Voor deze test is een monster nodig wat ze op de testlocatie verkrijgen door uit je neusholte met de bekende neusswab een beetje slijm te halen. De rest van de test gebeurt in een laboratorium, waar het monster een bepaald proces doorgaat zodat eventuele erfelijke deeltjes van het virus zichtbaar worden. Het grote nadeel van deze test is de tijd die het duurt voordat je een testresultaat hebt. Vaak weet je pas de volgende dag waar je aan toe bent. Daarentegen heeft het uitgebreide proces wel als voordeel dat het testresultaat zeer nauwkeurig is.

De sneltest: hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen

Een sneltest is een antigeen test. Bij deze categorie testen wordt vastgesteld of je besmet bent met het coronavirus aan de hand van de aanwezigheid van de antigenen van het corona virus. Deze antigenen zijn een soort eiwitten die je aantreft op viruscellen. Je afweersysteem kan daardoor herkennen dat die cellen niet in je lichaam thuishoren en een afweerreactie starten. Ook voor de sneltest is een monster uit de neusholte nodig. Maar omdat het procedé om deze antigenen te ontdekken vrij eenvoudig is kan het monster op de testlocatie worden onderzocht. Het voordeel is daarom dat je binnen een half uur al weet wat de testuitslag is. Het nadeel van de snelle test is dat de uitslag wat minder nauwkeurig en betrouwbaar is.

Kosten PCR-testen met COVID reisverklaring
☝Klik hierboven - Koop Vandaag!☝

Waarom is de reden dat een corona test noodzakelijk is als je naar het buitenland reist?

Om een nieuwe golf van besmettingen te voorkomen eisen veel landen van reizigers dat ze zichzelf moeten laten testen op het corona virus voordat ze de grens over gaan. Niet elke corona test komt daarvoor in aanmerking. Het moet namelijk een NAAT test zijn vanwege de nauwkeurigheid. Met dit doel kun je in Nederland bij veel testlocaties een PCR test laten doen. Je kunt dan tegelijkertijd aangeven dat je een aanvullend reis certificaat wilt ontvangen, de zogenaamde Non-Covid19 verklaring. In dit reisdocument staat in het Engels opgesteld wat je naam en je paspoortnummer zijn en dat je negatief getest bent op het corona virus. Bij het inchecken op een vliegveld kun je hiermee aantonen dat je niet besmet bent. Klik hier voor een PCR-test met Non-Covid19 verklaring in Zevenhuizen. Ook in ons werkgebied: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Zevenhuizen.

In welke omstandigheden is een sneltest ook een goede optie?

Een PCR test is alleen noodzakelijk in de volgende omstandigheden:

  • Bij een reis naar het buitenland waarbij je een negatief resultaat van een PCR test moet laten zien.
  • Na een positieve testuitslag van een sneltest.
  • Als je werkzaam bent in de zorg.
  • Als je in een zorginstelling woont en tot een kwetsbare groep hoort.

In alle andere situaties, dus ook wanneer je een beetje griepachtige klachten hebt en wilt weten of het corona is of niet, of wanneer je voor school of werk snel een testresultaat wilt dan is een sneltest een goede optie. Voor een sneltest Zevenhuizen klik je hier.