Tarieven Sneltest en PCR-test met COVID reiscertificaat
☝Klik & Koop Vandaag je coronatest!☝

Waar moet ik zijn voor een corona test in Leiderdorp?

Waar moet ik zijn voor een corona test in Leiderdorp?

Wil je een corona test laten doen in Leiderdorp of in de buurt van Zoeterwoude-Dorp, Merenwijk, Binnenhof, Hoogmade, Warmond, Rijpwetering, en Leiden? Ieder heeft zijn eigen redenen om een corona test te laten doen. Een corona test kan zekerheid geven als je wat griepachtige klachten hebt of als iemand in jouw omgeving positief is getest op het virus. Soms moet je ook een corona test doen voor je werk of voor school, en een corona test kan ook noodzakelijk zijn als je op reis moet gaan.

Bovendien kunnen testen ook helpen om verdere verspreiding van het corona virus te voorkomen. Wanneer je weet dat je positief getest bent, kun je anderen beschermen door in zelf quarantaine te gaan. Ook in ons werkgebied: Maak hier online afspraak Corona PCR-Test in Leiderdorp.

Wat je reden ook is, als je jezelf binnenkort wilt laten testen op het corona virus kun je in dit artikel lezen wat de verschillende corona testen precies inhouden, en waar je terecht kunt voor een sneltest in Leiderdorp.

Naar een testlocatie voor een corona test, wat zijn de mogelijkheden?

Misschien heb je al gezien dat bij test locaties verschillende corona testen worden aangeboden. En aangezien niet elke test gebruikt kan worden voor iedere situatie is het van belang dat je eerst weet wat het onderscheid is tussen de testen die aangeboden worden. Doorgaans bieden testlocaties een PCR test en een sneltest aan. Beide testen kunnen uitsluitsel geven of je corona hebt, maar de manier waarop ze dat bepalen is anders. De PCR test valt in de categorie NAAT testen. NAAT testen proberen vast te stellen of er erfelijk materiaal van het virus in je lichaam aanwezig is. De sneltesten die worden aangeboden zijn antigeen testen, en kijken naar de aanwezigheid van antigenen van het corona virus in je lichaam.

Wat doet een PCR test precies?

Locatie bij coronatest-leiderdorp.com, PCR Test, Coronatest of Sneltest in Leiderdorp

Een PCR test onderzoekt een monster op de aanwezigheid van genetische deeltjes van het corona virus. Daarvoor is een monster nodig, wat wordt verkregen door uit je neusholte wat slijm te halen met een lang wattenstaafje. Vervolgens wordt het monster in een laboratorium op een bepaalde manier behandeld zodat deze genetische deeltjes kunnen worden waargenomen. De procedure om te kunnen vaststellen of je corona hebt kan een paar uur in beslag nemen, en meestal krijg je daarom pas de dag na de test de testuitslag. Alhoewel er dus relatief veel tijd overheen gaat voordat je een testresultaat ontvangt is de uitslag zeer betrouwbaar. Afspraak maken, zelfde dag uitslagvia coronatest-leiderdorp.com bij testlocatie Leiderdorp.

Kosten PCR-testen met COVID reisverklaring
☝Klik hierboven - Koop Vandaag!☝

Wat voor onderscheid is er tussen een sneltest en een PCR test?

Voor de persoon die getest wordt is er geen verschil tussen de PCR test of de sneltest. In beide gevallen wordt er wat slijm uit de neusholte gehaald voor een monster. Het verschil zit in de tijd die je moet wachten op de uitslag. Daar waar je bij een PCR test een dag moet wachten is dat bij een sneltest hooguit een half uur.

De kortere wachttijd komt doordat bij een sneltest op een andere manier wordt bepaald of je corona hebt. Bij een sneltest wordt het monster onderzocht op antigenen wat een soort eiwitten zijn die op het virus zitten. De procedure om deze eiwitten te detecteren is een stuk minder complex en duurt daardoor ook minder lang. Maar door de andere methode die wordt gebruikt is er ook een verschil in de betrouwbaarheid van de twee testen. Omdat er relatief meer antigenen nodig zijn dan erfelijke deeltjes om aan te kunnen tonen dat het corona virus aanwezig is in je lichaam, is de sneltest minder betrouwbaar.

Wanneer is het verstandig een PCR test te doen?

Het is verstandig om een PCR test te laten doen als je in de zorg werkt of in een zorginstelling woont en in een kwetsbare gezondheidstoestand verkeert. Ook moet je jezelf laten testen met een PCR test als verificatie wanneer eerder uit een sneltest is gebleken dat je het coronavirus hebt. En vervolgens is een PCR test noodzakelijk als je op reis gaat naar een ander land, omdat veel landen willen dat je middels een extra reisdocument kunt aantonen dat je geen corona hebt. Dit extra reisdocument heet een Non-Covid19 verklaring, en kun je aanvragen als je een PCR test doet. Ga je op reis naar het buitenland? Vraag dan hier een PCR-test aan met een Non-Covid19 verklaring. Vind Locaties in de steden Rijpwetering, Hoogmade en Leiden.

Wanneer kan ik ook voor een sneltest kiezen?

In alle andere gevallen is het prima om voor een sneltest te kiezen. En dat is prettig want een sneltest is meestal zowat de helft goedkoper en bovendien weet je binnen een half uur waar je aan toe bent. Dus wil je snel met zekerheid weten of dat griepachtige gevoel gewoon een griepje is of heb je snel een testresultaat nodig voor werk of school kies dan voor een sneltest. Gebruik deze link om een afspraak te maken voor een sneltest Leiderdorp.